Slut med sut

Ida har simpelthen i en alder af 13 måneder besluttet, at nu skal hun ikke længere bruge sut. Hun vil simpelthen ikke høre tale om, at vi prøver at proppe den gummitingest ind i munden på hende. Det skete bare fra den ene dag til anden. Vi prøvede at blive ved med at give hende den i et par dage og prøvede sågar også en anden slags, end den naturgummisut hun altid kun har ville tage. Men der er ikke noget at gøre, den unge dame bruger ikke længere sut.

Et par dage gammel og sværger allerede kun til Natursutten - eller gjorde.

På den ene side er det helt i orden, ja måske kan det vise sig at være en fordel, fordi vi ikke på et senere tidspunkt skal tage den kamp med hende. På den anden side er det nu en lidt længere og sejere kamp vi skal tage med hende i puttesituationerne, fordi sutten jo før har passiviseret hende i søvn, og den mulighed mangler vi i den grad i disse dage.

Jeg forstår ikke helt, hvad det er der har fået hende til at opgive sutten og jeg er spændt på, om hun på et senere tidspunkt får lyst til at bruge sut igen. Er der nogle af jer, der har haft lignende erfaringer?

5 kommentarer

 1. Hihi - beslutsom dame :)

  Hos os er det næstem modsat. Grundet den voldsom megen sygdom August har været igennem, har han fået et helt specielt forhold til sine sutTER - for ja, han har min. 2 når han skal sove og helst endnu flere hvis han kunne få lov ;) Men hele dagen i vuggestuen har han den ikke, så får han den lige på vej hjem og så prøver vi at tage den (med god held efterhånden) indtil han skal sove.

  SvarSlet
 2. Begge mine unger har nægtet sut som små - de ville ikke narres, men have den ægte vare. Men da den store holdt op med at blive ammet som 19 mdr gik der en mdr og han fandt den sut som lå blandt legetøjet og hidtil kun havde været legetøj og så sad den fast i munden på ham. Vi lod ham have den fordi lillesøster var på vej om snart, men familien fortalte os at det var tåbeligt og ca. et år efter lagde han sutterne på hylden igen lige så ubesværet.
  Jeg tænker at det må være meget varmt at bruge sut lige for tiden - jeg synes selv det er rart at kunne trække vejret og mærke den friske luft på vej ind - måske er detogså sådan for jeres lille menneske.

  SvarSlet
 3. Altså ved min søn var det omvendt, han begyndte først at bruge sut i den alder, tror han blev "smittet" i vuggestuen...:-)

  SvarSlet
 4. Mia; Ja Ida har også været uden sut om dagen henne i vuggestuen, men fik den også derhenne når hun skulle sove lur. Nu håber jeg hun holder det med ikke at bruge sut, så vi slipper for en afvænning senere ligesom I er igennem.

  Signe; Ja, det er mærkeligt, hvad der kan få de unger til at gøre det ene eller det andet. Måske har du ret i, at varmen har været medvirkende til det.

  Rikke; Øv :-) I Idas vuggestue har de en 0-sut-politik, når ikke man skal sove og det er egentlig meget rart. Men jeg har set nogle af de lidt større børn nogle gange hapser en sut fra gemmerne og så ligge bruger den lidt til det bliver opdaget :-)

  SvarSlet
 5. Hvis det er lidt hårdt nu, så er det måske en trøst at den ikke senere skal tages fra hende. Min dreng har brugt sut og hans lillesøster ville ikke bruge sut - jeg har ikke haft problemer med at min pige ikke brugte sut. Hendes meget søde dagplejer havde heller ikke problemer med at trøste hende. Jeg tror at jeg ville tænke, at hun bare ikke har brug for den.

  SvarSlet