Me'r, me'r!

Nogle læsere kan måske huske, at jeg for lidt over et halvt år siden fortalte om det der babytegn, som vi ville begynde at introducere Ida for. Dengang var det min intention, at komme med løbende opdateringer i udviklingen og brugen af disse tegn. Nu er jeg så blevet spurgt af en af jer læsere, hvordan det lige gik med de tegn der.

Som I måske har bemærket har der jo i hvert fald ikke været så mange opdateringer omkring udviklingen, og det er simpelthen fordi, der skete for lidt. Min tålmodighed var/er altså ikke til sådan noget har jeg bittert måtte erkende, for ville da virkelig gerne kunne fremvise et barn nu, der i hvert fald kunne 10-15 forskellige babytegn. Men det kan hun ikke - i hvert fald ikke de tegn, der er i bogen. Faktisk synes jeg, at Idas "naturlige" kommunikationsmetoder indtil videre fungerer godt for os, men en gang i mellem sniger jeg da stadig et babytegn ind i ny og næ (og gerne det for "mor"), men det bliver nok aldrig den store kommunikationsvej for os.


Har du selv gode erfaringer med babytegn og hvornår begyndte I på det og hvor længe gik der før dit barn fangede konceptet?

5 kommentarer

 1. Hihi! Nei, babytegn har vi ikke brukt, men jeg har tidligere jobbet med autister og brukt tegn til tale. Derfor putter jeg stadig inn tegn for å understreke det jeg sier. Snuppihanna har ikke plukket opp et eneste tegn og nå er hun allerede to år og 5 mnd, så jeg tror ikke hun kommer til å trenge de der tegnene. Men babyer ser så klart på hele mennesket når vi kommuniserer, så å understreke tale med tegn kan kanskje være lurt??

  Uansett lykke til med deres lille sjarmtroll, hun er virkelig søt :)

  SvarSlet
 2. Da Johanne var 1 år og 7 måneder skiftede hun fra dagpleje til vuggestue. I vuggestuen har de længe brugt babytegn og lynhurtigt fangede hun dem og brugte dem hjemme, hvilket lettede vores hverdag, da hun jo på det tidspunkt endnu ikke kunne udtrykke sig tydeligt ved tale. Jeg er sikker på Johanne fangede tegnene så hurtigt, fordi hun så det hele tiden i vuggestuen - det er i hvert fald ikke noget vi har brugt herhjemme - andet end de tegn vi har lært fra hende. Men når der forhåbentlig kommer et barn mere herhjemme, er jeg slet ikke i tvivl om at jeg vil forsøge at bruge det så tidligt som muligt :-)
  Kh. Mette

  SvarSlet
 3. Jeg brugte tegn for mad og drikke, men synes heller ikke der skete noget, så jeg gav op, og fik aldrig brugt andre tegn. Men pludselig begyndte Ida selv at bruge dem da hun var en 10-11 mdr. Så det var nemt at forstå når hun var tørstig. Jeg har dog heller aldrig haft det store behov for det, da Ida er godt med sprogligt og allerede talte ret godt og forståeligt da hun var lidt over 1 år. Faktisk var drikke noget af det sidste hun sagde fordi hun havde tegnet.

  SvarSlet
 4. Hjemme hos os har vi også forsøgt os, men må indrømme at vi er specielt konsekvente, så det er nok vores egen fejl, hvis hun ikke fanger dem ( Julie er 9 mdr reelt, og 7 mdr korrigeret, så forventer ikke noget endnu).
  Vi bruger spise, drikke, mor, far, høre/lytte, danse/lege, mis, og mere... engang imellem i hvert fald ;)

  SvarSlet
 5. Vi startede med Katinka da hun var 8-10 mdr. og begyndte med et ammetegn, og så kom der lidt mere og lidt mere på. Vigtigste tegn var dog amme, drikke, spise og mere.

  SvarSlet