En kage i ovnen...

Er hvad jeg har!

Denne her har jeg kun bagt på i nogle minutter.


Men denne her har jeg efterhånden bagt på i nogle måneder, og nu må det være på tide at dele nyheden med alle jer andre.


Jeg fandt til min store overraskelse ud af, at jeg var gravid 3 dage før Idas 1 års fødselsdag og dagen før den store familiefødselsdagsweekend. Jeg havde ingen anelse om, at jeg var gravid og det var på ingen måde noget vi planlagde efter. Jeg skulle først have et fast arbejde og vi skulle have solgt den anden lejlighed osv. Desuden gik det ikke hurtigt for os at få Ida, så vi regnede vel med, at det heller ikke ville ske nemt med nr. 2, men sådan skulle det altså ikke være. Jeg gik faktisk og troede, at jeg havde en blærebetændelse, der evt. havde spredt sig til en nyre-bækkenbetændelse, fordi jeg hele tiden skulle tisse og var sådan øm og tynget i underlivet.

En masse små tegn havde i ugerne forinden fået mig til at tænke "hvis jeg ikke vidste bedre skulle man tro jeg var gravid". Det var tegn som; stor lyst til lige at snack-spise af de syltede agurker inden de kom på bordet, lyst til øl (hvilket jeg ellers kun sjældent har), træthed og kvalme (troede bare jeg havde kvalme fordi jeg var træt og trængte til at få Ida startet op i institution) og så en af mandens deodoranter som jeg blev dårlig af at lugte til, som jeg også blev dårlig af, da jeg ventede Ida.

Så til sidst besluttede jeg mig en morgen for at tage en graviditetstest - det var jo også meget godt at have udelukket det, inden jeg gik til lægen med mine nyre-bækkenbetændelses-mistanke. Så jeg fik tisset på pinden og gik ud for at starte op på havregrøden til den sultne Ida. Efter nogle minutter ville jeg gå ud for at smide testen ud, så den ikke lå der og flød, når manden kom hjem fra arbejde.

Min overraskelse var mildest talt temmelig stor, da jeg i samme bevægelse som jeg skulle tage testen og smide den ud, så at der var to streger på! Jeg tror der fløj 1000 tanker gennem mit hoved på en gang (hvor af den ene var "shit, så skal jeg jo føde igen!") og jeg gik lidt rundt i cirkler om mig selv indtil Ida hylede højt og så måtte jeg ud og fodre hende med havregrød, mens jeg forsøgte at samle mine tanker.

Jeg købte selvfølgelig et par test mere samme dag for at være sikker og fik sagt til manden om ikke han kom tidligt hjem fra arbejde og undlod at gå i fredagsbar, for så havde jeg en overraskelse til ham. Stakkels mand, han havde ingen idé om, at jeg havde haft alle de små tegn og slet ingen anelse om, at jeg ville tage en test. Jeg troede jo ikke der var noget, så ville ikke belemre ham med det. Han troede han skulle hjem til god mad og rødvin og i stedet fik han smidt to positive graviditetstest i hovedet! Så gik han også lidt rundt i cirkler og var forvirret, men heldigvis også glad.

Så nu skal vi altså være forældre til to små børn med kun 19 måneders mellemrum. Efterhånden som overraskelsen og alle de upraktiske spørgsmål har skubbet sig lidt til side, så er vi enormt lykkelige og glæder os vildt meget!

50 kommentarer

 1. Til lykke med det! Selv om det bliver hårdt med to blebørn, så får de stor fornøjelse af hinanden, når de bliver lidt ældre, fordi de er så tæt på hinanden i alder:-)

  SvarSlet
 2. Wow...Hold da op. STORT tillykke, sikke da en nyhed. Spændende, spændende :)

  SvarSlet
 3. Ihh, tillykke!!! Sikken en før-fødselsdagsoverraskelse, hva..

  Tillykke til jer og til den kommende storesøster Ida!

  SvarSlet
 4. Næææ sikke en dejlig nyhed. Stort tillykke. Det vil jeg glæde mig til at følge med i:-) Elsker graviditeter og babyer:-)

  SvarSlet
 5. Hold da op en overraskelse! Men en dejlig en af slagsen, stort tillykke!
  Og så var det i øvrigt en god overskrift, man blev straks nysgerrig, nåede at tænke "nej, det var vitterligt en rigtig kage", og så twistede du alligevel lige historien :o)
  Mange hilsner,
  Ida

  SvarSlet
 6. Tillykke! Sikke en overraskelse...selvom jeg faktisk havde en fornemmelse af det, da jeg læste overskriften:) Glæder mig til at følge graviditeten og "møde" den lille ny - om ikke andet så her på skærmen:)

  SvarSlet
 7. Ihh tillykke og jeg kan kun sige til dig at du kan godt glæde dig - jeg har 2 med 25 mdr imellem og ja det kommer der helt sikkert en masse godt ud af - nok nærmere på længere sigt for 2 blebørn kræver lidt arbejde - meeen vi gør det jo gerne...

  SvarSlet
 8. Hej Mie
  Sikke dog en fantastisk nyhed - stort tillykke. Nød virkelig at læse dit indlæg og glæder mig til at følge med :-) Hvor langt er du henne?

  Der er 16 mdr. mellem mine piger Sara og Ida. Ja til tider har det da været hårdt, men der er altså også rigtig mange fordele - og din Ida bliver da en skøn storesøster. Tillykke tillykke:-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
 9. Wauh - tillykke med det. Det bliver helt sikkert skønt, nok også hårdt som andre påpeger..! Jeg har flere veninder der har 2 med meget kort mellemrum, og jeg kan se at de små har stor glæde af hinanden. Senest har jeg netop fået en niece, hun er nr. 4 ud af flokken. Og hendes yngste storesøster er kun 19 mdr - lige hos hos jer. Min svigerinde prioritere en middagslur hver dag - for der er nok at se til med 4 piger i alderen 7 til 2 uger, og en mand der arbejder 70 timer om ugen.
  Held og lykke. Betina.

  SvarSlet
 10. stort tillykke -jeg har selv to med 17 mdr imellem, hvor den yngste snart er to år. Og ja det er da hårdt, men også bare fantastisk at de er i mit liv :)

  SvarSlet
 11. stort stort tillykke :)
  er sikker på det hele nok skal gå, børn er fantastiske :)

  SvarSlet
 12. Hejertelig tillykke, det glæder mig børn er bare så super, de giver så meget :0)

  SvarSlet
 13. Tillykke tilllykke tillykke:-)

  SvarSlet
 14. Tillykke! Ja, jeg vidste det faktisk godt, for det stod jo i den artikel i Berlingske, du var med i – for det var da dig, ik’? ;-) Tillykke igen!

  SvarSlet
 15. Mange tak for alle lykønskningerne og især bekræftelserne i, at det mest er fedt med børn tæt på hinanden.

  Og ja, I skal helt sikkert nok få en masse graviditets-/babysnak at følge med i her på bloggen.

  Mette; Jeg er i 14. uge, min termin er blevet rykket lidt rundt, men mener det er der jeg er nu.

  Louise; Jep, det var mig, der var med i den artikel i Berlingske :-)

  SvarSlet
 16. Kæmpe tillykke. De får bare så meget glæde af hinanden. Har selv to med 20 mdrs mellemrum og det er skønt at se dem sammen.

  SvarSlet
 17. Rigtig mange gange tillykke. Jeg er højgravid med nummer 2. Der bliver ca. 23 mdr mellem den lille spire og min store dreng. Regner med det bliver hårdt, men super skønt og at de vil få rigtig meget gavn af hinanden :-D

  SvarSlet
 18. SUPER mange gange tillykke... :o)
  Knuss og tanker... :o)

  SvarSlet
 19. Hvor fantastisk - mange mange gange tillykke!!!!
  Sikke en kage at gemme på.
  Mette

  SvarSlet
 20. Ih, stort tillykke! Sikke en overraskelse! Hvor bliver det dejligt for jer og Ida. Med de her tider er det jo heller ikke til at planlægge noget med hensyn til job og lejlighedssalg. Så jeg tænker, at det må være meget godt med en overraskelse, hvor man ikke nødvendigvis selv har taget den svære beslutning :)
  Jeg glæder mig til at følge med på sidelinien og håber at du får en skøn graviditet.

  SvarSlet
 21. Tak skal I have :-)

  Mette; Ja, det er rigtigt, at vi alligevel ikke rigtig har kunne planlægge noget ud fra de andre ting. Og måske ser dele jobsituationen bedre ud efter denne næste barsel - det håber jeg :-)

  SvarSlet
 22. Også et stort tillykke herfra! Det bliver da super skønt med to små størrelser. =)

  SvarSlet
 23. Neejjj.:) Stort tillykke.. Sikke et dejligt indlæg..
  Det glæder jeg mig til at følge fra blog-sidelinien - og håber du får en rigtig god graviditet..
  KH Anne

  SvarSlet
 24. Strot tillykke!! :) jeg går selv og er højgravid med nummer to. Der bliver ca 18 mdr. mellem mine drenge (heller ikke planlagt!) Er også rigtig spændt på, hvordan det hele kommer til og gå :)

  SvarSlet
 25. Stort tillykke herfra...! Jeg har to fantastiske piger med 26 mdr. imellem. Det er absolut forrygende og faktisk ikke så hårdt, som jeg havde frygtet. Lige nu er de 7 mdr. og 2 3/4 år, og har allerede super megen glæde af hinanden. At se sin "store" pige være så ufatteligt glad for sin lillesøster, er ikke mindre end fantastisk - igen stort tillykke!!

  SvarSlet
 26. Iihh tillykke :)

  Det bliver da helt sikkert hårdt med to blebørn osv, men her var fordelen ved IKKE at have nydt friheden, uden bleer, skiftetøj, pusletaske og middagslur stor :)

  Det bliver fantastisk!

  SvarSlet
 27. Neeeej!! Tillykke! Hvor spændende og dejligt. Hvis ikke det var fordi, det ville passe virkeligt dårligt med min uddannelse, snuppede vi også en mere med det samme. Når nu vi alligevel ER i gang med bleerne:)

  SvarSlet
 28. Stort tillykke fra mig, det er da bare en god nyhed. Og dine børn vil helt sikkert få meget glæde af hinanden. Jeg og min bror har haft meget glæde af hinanden i skoletiden. Der er nemlig kun 11 mdr imellem os.

  SvarSlet
 29. Tillykke Mie! Hvor er det skønt for jer! Glæder mig til at følge med og håber det går godt og at du er frisk og uden for meget kvalme :o)
  Kh Mette

  SvarSlet
 30. Ihh, et stort tillykke! Egentlig er det nu også dejligt at ikke alt kan planlægges, ikk :o) Hvis du virkelig mener den der med "åhh nej, så skal jeg jo føde igen", kan jeg stærkt anbefale en fødselscoach. Havde det så skidt med at skulle føde igen, at jeg overvejede kejsersnit, hvilket jeg fortalte jordemoderen. Blev henvist til hendes kollega, som også er uddannet coach. Dét at gennemgå min første fødsel minut for minut, gjorde at jeg fik nogle ting på plads i mit hoved, og fandt ud at, at med en fødselsplan kunne jeg selv betemme lidt over forløbet. Var super klar til fødsel efter to besøg hos hende :o)
  - At jeg så endte med et kejsersnit pga et meget brækket ben, er en helt anden historie ;o)
  Kh Berit

  SvarSlet
 31. Ih, tillykke. Sikke en dejlig overraskelse I har fået jer! Og en rigtig sød lille historie, der nok skal blive til familie anekdote.

  Jeg har også en veninde, hvor to barsler næsten overlapper hinanden. Og selvom hun synes det er lang tid fra arbejdsmarkedet (hun er også jobsøgende), så fortryder man vel ikke på lang sigt. Selvom man gerne vil, så kan man bare ikke helt planlægge hvornår de børn skal komme... ;o)

  Jeg glæder mig til at følge din graviditet her på bloggen.

  SvarSlet
 32. Stort tillykke fra mig og dejligt for lillepigen med en bror eller søster så tæt i alder.

  Kh Shina

  SvarSlet
 33. PS: Og det der med fødslen - det kan jeg SÅ godt følge dig i!

  SvarSlet
 34. jamen, tillykke for pokker. Det bliver da bare skønt med en mere. Det er hårdt med to i rap, men der er mange fordele, bl.a. er der flere ting man husker "hvordan-man-gør" fra nr. 1. Glædelig garaviditet ;o)

  SvarSlet
 35. Uhh, hvor er det dog bare dejligt med alle de lykønskninger. Det er også dejligt at få delt nyheden med jer herinde.

  Mht. det med "åh nej, føde igen", så har jeg det nu i bund og grund ok med at skulle føde. Nu ved jeg jo bare godt hvor ondt det gør, det gjorde jeg jo ikke første gang :-) Jeg har også noget tid efter fødslen talt hele forløbet igennem med den jordemoder jeg fødte med, og selvom det var et forholdsvis kort og ukompliceret forløb så var det alligevel dejligt at få talt det hele igennem.

  Jeg har også selv tænkt tanken, at det med at få dem så tæt giver den fordel, at man ikke helt har nået at væne sig til den "frihed" man får ved ikke at have små blebørn :-)

  Og mht. kvalme, ja så kunne den situation godt blive bedre, men jeg forventer den snart forsvinder helt, men med Ida varede den også ind i starten af 2. trimester, men så skulle det også gerne snart slutte.

  SvarSlet
 36. Hjerteligt tillykke med den kommende familieforøgelse :-) Hvor er det bare fantastisk for jer! Og så skal lille Ida være storesøster - bliver rigtig spændende for hende.

  Mange smil fra Mia

  SvarSlet
 37. Stort tillykke med den lille nye baby! Det bliver da spændende med to børn så tæt :-) Held og lykke med det hele og jeg håber du far en god graviditet.
  Kh Anja

  SvarSlet
 38. WOW STORT tillykke med din nye graviditet!!

  SvarSlet
 39. Hvor skønt ;) Stort tillykke med baby-lykken ;o)

  SvarSlet
 40. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 41. Blot en af mange hilsner - fantastisk :) Stort tillykke til jer begge.

  SvarSlet
 42. Tillykke!!! Jeg synes ikke 19 måneder er lidt, der er kun 10 måneder mellem mig og min bror (:

  SvarSlet
 43. Hjertelig tillykke med baby i maven!!

  SvarSlet
 44. Bedre sent end aldrig - tillykke med den lille kage i ovnen!

  SvarSlet
 45. Åh, hvor stort, søde Mie:)

  TILLYKKE!!!!

  KRAM
  Lis

  SvarSlet
 46. Kæmpe stort tillykke!!!! Det er da kæmpe stort for Jer!
  Her venter vi også nr. 2 - der bliver 20 måneders forskel på vores to..
  Kh Louise

  SvarSlet
 47. TILLYKKE herfra, hvor er det dejligt for jer.

  SvarSlet