Et yndigt dukkebarn

Ida er blevet mor, dukkemor, til det sødeste lille dukkebarn. Hun har haft dukken i noget tid, men har ikke rigtig taget den til sig. Men nu får den kys og kram og bliver vugget og trøstet - og så en gang i mellem får den lige en banke-tur i gulvet. Man er vel stadig kun 1 år.


Nu hvor hun er begyndt at lege med dukken tænker jeg, at det også må være på tide med noget tøj til det stakkels dukkebarn. Den har kun et par bukser som jeg hurtigt syede sammen i hånden af en lille stofrest, da hun fik dukken. De sidder hele tiden nede under dukkens numse og det ved vi jo alle sammen, hvor irriterende det kan føles.


Har du forresten tænkt over, at det er ret sjældent at børn selv navngiver deres dukker og bamser? Det er som regel en voksen, der har været inden over sådan en navngivning af tøjdyr. En fra min mødregruppe er pædagog og gjorde opmærksom på det. Jeg havde aldrig tænkt over det før, men kan godt se det nu. Den anden dag var der en af de store børn fra børnehaven nede i vuggestuen da jeg skulle hente Ida og hun havde sin Build-a-bear-bamse med. Da jeg spurgte, hvad bamsen hed svarede hun bare, at det vidste hun ikke. Når jeg tænker tilbage så hed mine dukker og bamser heller ikke noget. Kun én dukke kaldte jeg for "Sminke" fordi den til forskel fra de andre havde lidt rouge og øjenskygge malet på. Det var først i skolealderen jeg fik en bamse som jeg navngav og af alle navne kom den til at hedde "Connie Jensen". Den eneste bamse jeg stadig har.

22 kommentarer

 1. Hvor er de dog søde sammen :) Hehe, hvor sjovt med Connie Jensen, jeg har også stadig min Bedstebamse, ham må jeg vist hellere få taget et billede af, han er virkelig ikke noget kønt syn længere :)

  SvarSlet
 2. Ej hvor ser hun dejlig ud. Er det dukkens fine dukkeseng hun sidder oppe i?
  Jeg havde en dukke som jeg navngav Nina efter en sød pige fra min dagpleje.

  SvarSlet
 3. Hej Mie
  Dejlig blog du har:-) Jeg grinede ret meget over, at din bamse hed Connie Jensen. Det er sgu et unikt bamsenavn! Spændende hvad Ida synes, hendes dukke skal hedde - kan fornemme mellem linjerne, at hun selv får lov at bestemme.
  Kh Iben - som ikke selv blogger, men nyder at blive inspireret af alle jeres kreative sysler.

  SvarSlet
 4. Du har ret i at der ikke er mange børn, der selv bestemmer navnet på deres dukke/bamse. Min dukke hed Lise, og det er garanteret fordi de voksne kaldte den Dukkelise(efter sangen).
  Da jeg så fik en ny dukke, kom hun til at hedde Ny-Lise:-)

  SvarSlet
 5. Får helt små tårer i øjnene... Min elskede farmor hed Connie Jensen, og hun var noget helt helt særligt :)

  Sød fortælling og søde pige du har :-)

  SvarSlet
 6. Sikke en kærlig dukke-mor i har derhjemme. Tror dog hun skal lære lidt om moderne dukke-opdragelse, når dukken ikke makker ret?! Her er dukken mest interessant når den skal have mad og skiftes. Har overvejet at give den unge frøken noget værktøj eller græsslåmaskine - bare sådan lige for at skabe en kønsmæssig balance... ;o)

  Connie Jensen - det har jeg aldrig før hørt som bamsenavn. Hvordan pokker kom du lige på dét navn?

  SvarSlet
 7. Hov, glemte at skrive at jeg for et stykke tid siden har givet dig en beautiful-blogger award, men hvis du vil vide hvorfor må du jo tjekke min blog. ;o)

  SvarSlet
 8. Haha, fedt bamsenavn! Hvorfor blev det lige det?
  Min ældste datters favoritdukke hedder Tanja efter en pædagogstuderende, de havde for læææænge siden i børnehaven. Dukken havde indtil der skiftet navn mange gange, alt efter hvem, hun legede mest med, men Tanja-navnet bliver hængende ;-)

  SvarSlet
 9. Min ældste, Hjalte, som snart er 7, har en skøn bamse, som han fik i dåbsgave. Da han var to-tre år spurgte vi selvfølgelig interesseret til hvad bamsen hed... Det lod ikke til at han helt forstod spørgsmålet, så jeg prøvede at omformulere: "har den et navn?" Så forstod drengen hvad jeg mente. "Ja, Navn!"
  Så siden den dag har bamsen altså heddet Navn.

  SvarSlet
 10. SKØNT billede af Ida E-trunten Mie! Hvor ser hun dejlig skøn og fræk ud :).

  SvarSlet
 11. Sikke et sjovt indlæg og kommentarer.
  Da min datter for første gang blev introduceret for at der var noget som hed build-a-bear, kaldte hun derefter alle hendes bamser for Builder (build-a).

  Som barn hed min eneste bamse Pløk. Har ingen anelse, hvor det stammer fra. Måske inspiration fra en camping ferie? :-)

  SvarSlet
 12. Min dukkedatters dukker har som regel heddet dukke (udtalt gugge). Men hun snakkede tidligt og snakker meget. Min søns bamse hedder "brune bamse" og sådan har vores legetøj generelt været navngivet.
  Og nu har vi en høne som hedder Starwars og en som hedder Tobias, men nu er sønnen også blevet fem år.
  Dejlig dag til dig

  SvarSlet
 13. Pudsigt og tankevækkende - men nok helt korrekt - hér hedder bamse/dukkerne alt fra GuleBamse til Ludvig... Navne er nu noget spøjst noget, egentligt ;)

  SvarSlet
 14. Hi hi Connie Jensen. Det er da simpelthen et fint bamsenavn. Hjemme hos os navngiver ungerne også selv deres bamser og de hedder simpelthen bare storebamse, lillebamse, gulebamse og så videre i den dur og dukken hedder så pigen" eller "dukkepigen" ikke de mest opfindsomme børn jeg holder mig (:
  Søde billeder af datteren din og det lille dukkebarn.

  Kh iben

  SvarSlet
 15. The downside to no cost weights is usually during the amount of
  space a fantastic put in place will require.


  My blog post: home gyms

  SvarSlet
 16. These days, we no more really need to run, combat animals or someone
  else.

  my web site: Dumbbell Step Up

  SvarSlet
 17. Bowflex Selecttech 552 dumbbells are owning the best blend
  of 5 to 52.

  my weblog - http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/4-reasons-bowflex-weights...

  SvarSlet
 18. Therefore if you are tightening the buckle and you might be in search for your for an
  very affordable solution over a dumbbell set, remember
  to you should not scrimp on excellent.

  my homepage - dumbbells for sale

  SvarSlet
 19. So what is the best strategy to track your individual coronary heart charge although education?


  Also visit my page; bowflex selecttech dumbbells

  SvarSlet
 20. Which kind of actual physical condition am I at the moment
  in?

  My webpage: please click the next website

  SvarSlet
 21. Bowflex Series 7 Treadmill - this machine can give your mate 15 different training session packages to settle on from.


  my homepage - Suggested Studying

  SvarSlet
 22. As an individual who's labored out on a Bowflex due to the fact college, I can attest their house gyms pack all the exercise routines I want to acquire suit.

  my website - adjustable weights

  SvarSlet