En pigeting?

Jeg har aldrig været særlig god til præcisionsarbejde, altså på den der pigeagtige måde. Jeg har som barn altid fået at vide, at min håndskrift lignede en drengs (jeg har sågar haft en klasselærer, der noterede i en af mine opgaver fra 7 kl., at jeg så vidt muligt skulle skrive mine ting på maskine - det var før computer var en selvfølge i opgaveskrivning), jeg var længe om at lære at male inden for stregerne og når jeg malede med tusch var det altid rundt i tilfældige retninger. Jeg kan huske jeg dengang misundte de piger, der farvelagde deres tegninger i et ensartet sirligt mønster og som uden anstrengelse skrev med runde ensartede bogstaver. Og selvom jeg den dag i dag prøver at gøre mig umage så er det stadig på samme måde - mine ting bliver mere tilfældige en sirlige.

Men jeg har opdaget en ting jeg kan, helt uden at gøre mig umage eller tænke over det, det kommer bare af sig selv. Jeg kan nemlig sy ting sammen i hånden med bittesmå sirlige og ensartede sting, som jeg gang på gang beundrer og tænker ved mig selv "er det virkelig mine hænder, der kan lave sådan noget?".


Og svaret er "ja, det er mig der gør det så fint" - igen og igen og helt uden anstrengelser.

10 kommentarer

 1. Det er jeg rigtig misundelig på at du kan.. Jeg skal virkelig tage mig sammen for at få mine sting til at være ens! Virkelig holde øje med dem! Min stil kan nemlig godt være lidt for tilbagelænet... hm hmm.
  Og så synes jeg dine hæklede dyr er SUPER lækre! Jeg kan ikke hækle.. jeg har ikke fundet fidusen endnu, men den kommer nok til mig, når tiden er inde. Håber jeg!
  -God søndag :)

  SvarSlet
 2. Jag är en av de liger som alltid haft god handstil og sådant - men du skal veta at det er meget jag ikke kan! Jag kan inte sätta upp hyllor f eks fordi jeg kan ikke se vad som är rakt och vad som är snett osv. Jeg er ohyggligt dårligt til allt sådant praktiskt! Jeg syns du syr meget fint og så har jag et spörsmål: skal till KBHN imorgen (till min kärestes syster) med min lille pige. vi vill gå og fynda på loppis och vintagebutiker, särskilt vill jag köpa stoff - har du några förslag och ideer om vart jag skal gå? min käreste kommer ikke med så jeg skal ta mig fram selv, jag har ikke nogen bil...

  SvarSlet
 3. Miv; Ihh, tusind tak skal du have :-)

  Karin; Loppis- og vintagebutikker er jeg ikke så stærk i, så kan ikke rigtig hjælpe dig der. Hvis du er til Liberty-stoffer kan jeg anbefale Petit tours på Værnedamsvej på Kbh.V/Frederiksberg (ligger som en sidevej i starten af Gl. Kongevej).

  SvarSlet
 4. hahha, jeg skrev på samme måde. Det er stadig kun mig selv som kan læse mine egne noter:). Jeg er vildt imponeret over dine sting, for det kan jeg heller ikke.. øv. Til gengæld forsøger jeg tit at overbevise mig selv om at skæve linjer/syninger/streger også er en stil;)

  SvarSlet
 5. Vi skal til evighed huske, at vi ikke kan være gode til alt...selv om det er ensvær erkendelse ;o)

  SvarSlet
 6. Så fint, så fint - huske stadig hvordan sveden rendte af en i skolen for mange, mange år siden, når vi skulle præstere de fineste små sting.
  I dag kræver det briller... ;-)

  SvarSlet
 7. Det er jeg godt nok også misundelig på at du kan. Forbander altid det håndsynings-patchwork langt væk fordi det ikke bliver som jeg vil:) Laver måske 10 flotte, små sting og så skal der lige snige sig et enkelt, skævt sting ind - eigh. Men jeg VIL lære at lægge dem så flotte og sirlige som dine!!! Indtil da må jeg prøve at overbevise mig selv om charmen ved de skæve sting:)

  SvarSlet
 8. Så utrolig bra! Det er så godt å vite at vi er flinke til forskjellige ting og at alle har noe de får til pent og nydelig uten anstrengelser :)

  Jeg er av dem som var god på å fargelegge pent.. i dag skulle jeg nok heller kunnet sy pent må jeg bare få si!

  Ha en strålende dag og kos deg med det du er god på! :)

  SvarSlet
 9. Lige præcis, det handler nemlig for os alle om at finde og værdsætte de ting vi er gode til :-)

  SvarSlet