DIY - muffins i filt


Har du lyst til selv at kaste dig ud i filt-muffins som dem jeg udloddede i min fødselsdags give away, har jeg her lavet en DIY til netop disse.

For at få nogle rigtigt lækre handler det om at have de gode ingredienser på plads. Det gode ved disse muffins (til forskel fra andet almindeligt bagværk) er, at de kan laves mens man slapper af foran flimmerkassen (eller computeren i mit tilfælde). Så det du skal bruge af ingredienser er:


 • Nål og tråd i varieret farveudvalg.
 • Filt i de ønskede farver - kan købes som "ark" i hobbyforretninger eller som metervare i de fleste stofbutikker.
 • Bamsefyld, fyldevat el. til at fylde kagerne ud med - kan også fås i de fleste hobby- og stofbutikker.
 • Muffin-forme - jeg har brugt nogle engangsforme i papir, men hvis du bruger nogle i silikone holder de længere i legekøkkenet uden at blive krøllet eller revet i stykker.
 • Perler, pailletter, knapper og hvad du ellers har fantasi til at pynte dine kager med.
 • Sidst men ikke mindst i god serie til at køre i baggrunden. Jeg kan i den forbindelse varmt anbefale dette link.


Mål omkredsen af dine forme samt hvor høj du ønsker kanten på dine kager skal være. Du skal bruge et langt stykke, der bliver til kanten rundt på kagen og to runde stykker, der bliver til henholdsvis top og bund.

Kagerne på billederne her i indlægget er i to størrelser. En lille størrelse, hvor kanten er 16 cm lang og 3,5 cm høj og toppen og bunden er ca. 5 cm i diameter. Disse størrelser passer ind i min sættekasse.

Den lidt større størrelse passer i muffin-formene fra Lagerhaus og de har en kant der er 18 cm lang, 3,5 cm høje og ca. 7 cm i diameter.


Først syes det lange kantstykke sammen så det bliver en cylinder. Herefter syr du toppen helt på, ret mod ret og med små tætte sting. Til sidst syes bunden på, også ret mod ret, men husk at efterlade en lille åbning til at vende retten ud af.

Når du har retten ud af fylder du kagen med dit fyld og syr hullet sammen så pænt som muligt. Vender du denne side ned af, så ses sammensyningen ikke så meget.


Nu er det tid til det sjoveste ved kage-syningen, nemlig pyntedelen. Vil du have "glasur" på, klippes dette og sys på. Der kan enten være et lag eller flere, der herefter pyntes yderligere med "krymmel", det kan være i samme farveskala som kagen eller en skarp kontrast - kun fantasien sætter grænser.


Hos din lokale bager kan du helt sikkert godt få lov til at købe en kageæske eller to. Kom lidt silkepapir og dine færdige muffins i æsken, det giver et meget fuldendt look og er en perfekt gave til et lille børnekøkken, café, købmandsbutik eller måske morens sættekasse?


Rigtig god fornøjelse med bageriet.

20 kommentarer

 1. TUSIND tak for vejledning. Jeg går straks i gang :o)
  Tak tak tak.

  Kh Louise

  SvarSlet
 2. Ej - tusind tak!!!:)
  Jeg har SÅ længe gerne ville prøve det af - du får det jo til at se nemt ud...;)
  Jeg må afsted efter noget mere filt (lidt kedeligt med sorte muffins..;)
  Nyd aftenen..
  KH Anne

  SvarSlet
 3. Thi hi...hvor morsomt. Har været inde at kigge på din hjemmeside igår og idag for at lure teknikken af. Har nemlig lovet at lave et par stykker som præmie i kagekonkurrencen til sommerfesten i min søns børnehave den 11/6. Har lavet den ene og holdte lige pause med et kig på bloggen. Kan se at jeg næsten har gjort det ligesådan. Har dog syet pynten på overdelen først og så syet den på som låg :-). Skal vist hjemsøge bagerne efter en flot æske. Sommerhilsenser Joan

  SvarSlet
 4. Kan forresten fortælle at Bilka tit har pakker med 10 ark filt i forskellige farver - dog ikke de fine pasteller som dine muffins er lavet af, men- lys grå, brun, rød, lilla, bordeux, grøn, hvid, "hudfarvet", lys blå, sort...hvis jeg husker ret. Dette for kun 15 kr.

  SvarSlet
 5. Hej Mie,

  Endnu engang en super lækker DIY - hvor får du dog tiden og drivet til dem allesammen fra??? ;)

  Vil i øvrigt lige tilføje, at jeg syer pynten på toppen inden jeg syer bunden fast. Det gør jo ikke den store forskel, men er lidt nemmere at sidde med i hænderne, og så kan man hæfte ekstra godt uden det kan ses på bagsiden også...

  KH Helle

  SvarSlet
 6. Hej Mie - hvor er du bare god med dine DIY...vil hygge mig med kagerne i vores ferie :-)

  SvarSlet
 7. Tusind tak for en fin DIY. Det skal afprøves på et tidspunkt!

  Hvilken bager har du været henne ved for at få den fine æske. Er ret sikker på at min lokale Føtex-bager ikke har sådan en. ;o)

  SvarSlet
 8. Nu er der vist ingen undskyldning mere. Må igang fluks. Tak for fin DIY.

  SvarSlet
 9. hej Mie
  Super fedt, at du lige lavede en DIY på muffins. Jeg har længe ville lave nogen, men har lige manglet den sidste inspiration.
  Tak!

  SvarSlet
 10. Tak for denne DIY, jeg har luret et stykke tid på dem. Nu skal filtet altså købes, så jeg kan komme igang. Det er nok også nemmere at sidde med sådan noget på terrassen end med symaskinen.
  Dejlig blog du har dig her. Jeg har fulgt en del med dig og Ida Everlyn, da jeg selv har en datter fra aug. 2009.
  Kh. Lena

  SvarSlet
 11. Lækkert, jeg vil gå på indkøb.
  Det bliver den perfekte "storesøster" gave, når vi skal til barnedåb ved min venindes datter.
  De er så fine :-)
  Vh linsens

  SvarSlet
 12. Tak for endnu en super DIY, Mie! Jeg har været i gang, men det er altid rart at høre, hvordan andre har gjort. Kan se det er stort set samme fremgangsmåde som min - dog syer jeg også pyntet på toppen inden jeg syer bunden fast. Er helt vild med kageæsken - har været rundt ved "mine" bagere og deres er bare kedeligt hvide uden "vindue":(

  SvarSlet
 13. Jeg laver dem på samme måde, dog syer jeg pynten på før jeg syer dem sammen - synes det giver en pæn finish og gør det lidt nemmere at sy det sammen.

  Smil fra Mia

  Ps. mht æsken - ja - så vil jeg også have sådan en fin en - vores bageres er også bare hvide - æv æv :)

  SvarSlet
 14. Som mange af de andre "Damer", så syer jeg også pynten på (dog kun på glasuren) inden jeg smækker kagerne sammen.

  Og så limer jeg glasuren (med pynt på) på kagen i stedet for at sy. Det sparer lidt tid og ser pænere ud (synes jeg). ;o)

  SvarSlet
 15. Super DIY. Jeg skal også igang med at lave lidt muffins til min store datter og vores kusine, til når de leger the-selskab. Denne vejledning er jo helt perfekt til at komme igang.

  SvarSlet
 16. Tak for alle jeres kommentarer og tips til "glasuren" :-)

  Æskerne har jeg købt hos en Bodenhoff-bager. Jeg kendte den heller ikke før jeg flyttede her ud på ydre Frederiksberg, så måske den kun er lokal herude. Men prøv at Google den og se om, der skulle være en i dit lokalområde.

  SvarSlet
 17. Tusind tak for denne DIY. Det er lige hvad jeg manglede. Må straks ud og købe noget filt og en masse perler :-)
  Kh. Mette

  SvarSlet
 18. Jeg vil også takke mange gange for denne DIY, jeg er netop blevet færdig med min første muffin :)

  SvarSlet
 19. De er bare super fine. Jeg må altså snart i gang med at lære at sy. Jeg bliver altid så imponeret, når jeg ser hvad der er muligt.

  Ditte

  http://smykkestykke.blogspot.com/

  SvarSlet