Noget fra hånden


Det er hvad jeg har fået i dag. Det startede med, at jeg i morges fik lagt denne nederdel op som jeg syede i går aftes. Den er syet efter inspiration fra denne Mette og er i en sommervariation af Small Susanna-Liberty.


Fordi jeg valgte at bruge dette stof til en nederdel i stedet for et par bukser til mig selv, blev der en god sjat tilbage. Så med inspiration fra endnu en Mette kunne jeg også få stof nok til et par Liberty-sommerbukser til Ida Evelyn, dog med smock i stedet for en løbegang med snører. De blev klippet i går aftes og jeg fik dem syet op her til morgen.

Og så var jeg ellers ikke til at stoppe igen. Det næste jeg fik syet var et par blå/lilla tullebukser og en lille hjelm i lilla farver, uden pladevatsfór så den er mindre varm her i det tiltagende forår.


Så kom der en lille babybuksedragt i EG-snit i lyslilla blød babyfløjl med polkaprikker og smock i taljen og benene. Den søde bløde fløjl er fra Stof2000 og fås i flere lyse farver.


Herefter fandt jeg en lille rest af de røde elefantstof, der også lige kunne blive til et par bukser med rib i af. Begge elefantstofferne er fra Stof 2000.


Sidst men ikke mindst, fik jeg syet denne koralfarvet tunika op. Den har ellers ligget syltet bag symaskinen og har været klippet og klar til syning i ret lang tid. Uhh, det føles godt at få sådanne projekter af vejen. Den er i en koralfarvet bæk og bølge med sommerfugle på fra Stof & Stil. Der er kommet lidt flere bæk og bølger af det smock jeg har syet både i halsudskæringen, ærmerne og i taljen.

De tre stykker tøj i midten er til os selv, resten er til gaver.

Den er blevet godt tøset synes jeg, men mon ikke et par jeans-leggins og en cowboyvest kan løse lidt op på det?

Oven i alt dette har jeg også nået at lege (lidt) med Ida Evelyn, sørge for alle 3 hovedmåltider + formiddags- og eftermiddagsfrugt, gået tur med førnævnte og handlet ind til førnævnte måltider. Og det kan godt være, at her ikke er super ryddet op, men her sejler heller ikke. En stor grund til, jeg har kunne nå alt dette er, at Ida Evelyn har sovet et par gode lange lure (og jeg ingen lur har fået) og været godt tilfreds med at lege "smide alt mors stof ud på gulvet"-legen ude i mit hobbyrum, mens jeg sad og syede som en gal. I sandhed en praleri-dag.


Nogle dage føler jeg, at jeg knokler løs, men har intet bevis for det, når dagen er omme. Men nogle dage er bare bedre end andre, ikke sandt?

15 kommentarer

 1. Hej

  - og glædelig fredag aften!
  Kom lige forbi din blog forleden og faldt i aften så for din samling af hæklede dyr og bamser. Og jeg bliver altså nødt til at sige:

  Jeg ELSKER ELSKER ELSKER dem - Især aberne! De er da fantastiske.

  Tak for en dejlig blog - kig endelig forbi min hvis du får tid og lyst en dag. Den er stadig meget ny, men jeg høre gerne fra dig hvis du har nogle idéer :)

  God weekend herfra!

  SvarSlet
 2. Hold da helt ferie Mie - du er jo gået helt smok ved symaskinen - og fine resultater, du har to show for it også... Især sommerfugletunikaen er jeg vild med... Super fin smock, du har lavet, og jeg ar en lidt blød plet for bæk og bølge uvist af hvilken grund... Har et halvt lilla dynebetræk, som jeg tror skal have samme tur, når jeg engang får afleveret det der speciale... Stumpebukser og tunikaer med smock kunne være så fint... Jeg må vist snart afprøve den der smock teknik, for er så vild med det, men har ikke prøvet selv at sy smock endnu...

  Nå, men mon ikke jeg kender til dage, hvor man pukler og drøner rundt og alligevel ingenting har to show for it. Men ja, som du siger, så er der også dage, hvor alting bare glider og falder i hak, og hvor jeg er produktiv som bare fan...

  God weekend
  KH Helle

  SvarSlet
 3. Hold da op du imponerer helt vildt mie.

  Og så blev jeg da lige inspireret til at få noget ud af dagen ;) det er længe siden jeg har haft en hel dag alene med lille elias, men i dag er vi altså det, og selvom jeg er ude af træning ( som allerede viste sig tydeligt her ved morgenluren) så må jeg komme ind i kampen.

  Så nu skal jeg få pakket tasken så vi kan komme igang så snart elias vågner.

  Tak for sparket;)

  Ha en fantastisk lørdag

  Kathrine

  SvarSlet
 4. Hold da op! Din symaskine har da været rygende varm i aftes ;-) Elsker også de dage, hvor nærmest alt kan lade sig gøre!

  :-)

  SvarSlet
 5. Wow!! Din symaskine trænger da vist til en fridag i dag, når den har arbejdet så hårdt i grå..;)
  Sikke nogle fine ting, du har fået kreeret.. Lækre sager - både nederdel og det i mindre størrelse... Jeg er helt tosset med den koralfarvede kjole..:) Er det eget mønster..?
  Du må ha' en dejlig weekend..
  Kh Anne

  SvarSlet
 6. Jeg bliver da helt forpustet af at læse alt det du har fået fra hånden. Der er bare ikke noget bedre end rigtige Krea dage.
  Og så har du da bare haft en med super fede resultater.

  SvarSlet
 7. Sejt!! Det er sådan nogen produktive dage vi andre/jeg kun drømmer om... :-)

  SvarSlet
 8. Wauv Mie, hvor er det altså imponerende, hvad du sådan lige kan få vippet af på en dag! Jeg er både imponeret og en lille smule misundelig ;)

  kh Mette

  SvarSlet
 9. Hej Mie,
  IHH hvor fint! Jeg er lidt misundelig over at kunne sy det feminine tøj for det er bare gange lidt sjovere at sy pigetøj :) (har selv en lille søn).
  God idé med at bruge "bæk og bølge". Det giver en fin effekt så det vil jeg selv prøve at bruge.
  K.h.
  www.caterina.dk/blog

  SvarSlet
 10. Hej alle sammen og tak for jeres beskeder. Jeg var ærlig talt også svært imponeret over mine præstationer ved symaskinen den dag, men den har også fået lov at holde fri resten af weekenden :-)

  Helle: Det er simpelthen så nemt med det smock, og det kan virkelig give nogle fantastiske resultater.

  Kathrine; skønt at have inspireret dig i gang :-)

  Annchen; kjolen er fra et mønster jeg har brugt før fra Ulla Welinder: Sy børnetøj 0-3 år. Jeg har bare udskiftet elastik i løbegang og bindebånd i livet med smock.

  SvarSlet
 11. Holy Moses!

  Har du fået noget at spise den dag?
  Jeg er meget imponeret?

  Og som Helle, er jeg også inspireret af dine smocksyninger.Men har endnu ikke turde bevæge mig ud i det????
  du siger, at det ikke er svært?
  But how?

  Nyd dagen ;)
  Kh
  Kristine

  SvarSlet
 12. Kristine; Hi hi, jo tak både jeg og barnet fik noget at spise, om end det nok har været lidt kedeligt mad. Smock er super nemt, det er bare at skifte undertråden ud med en elastiktråd, der er spundet stramt op på spolen. Og så ellers bare sy derud af med alm. ligeud-sting.

  Hvis du får din maskine til at spole elastikken op, skal du selv holde lidt ekstra igen for, at det bliver stramt nok. Og så er det ellers bare smock-amok :-)

  SvarSlet
 13. Hold da op, du fik lavet en masse!

  SvarSlet
 14. Godt nok er det et gammelt indlæg... men det er nogle virkelig flotte ting! ;)

  Findes der mon et mønster på nederdelen til dig selv? Jeg har kigget hos Mette, som du linker til, men der er desværre kun et billede af hendes nederdel... :(

  På forhånd tak for svar, og mange tak for kigget herinde. Jeg er slet ikke færdig!
  /Anne

  SvarSlet