Halvårsdag i vores nye hjem

Den 1. november sidste år overtog vi vores nuværende lejlighed, hvilket er præcis 6 måneder siden i dag. Siden jeg fløj fra reden for snart mange, mange flytninger siden har jeg ikke følt mig så hjemme som jeg gør her i vores nye lejlighed. Jeg har skam været vældig glad for at bo alle de mange mærkelige steder jeg har boet (også på det lille 9 kvm. kollegieværelse i St. Kannikestræde), men jeg har aldrig følt mig hjemme som jeg gør her. Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at jeg er flyttet her til med mand og barn og at det er vores første fælles hjem - altså, hvor det ikke til at starte med, har været mandens ungkarlehybel. Men det har bestemt også meget at gøre med, at den her lejlighed bare passer så godt til os og til vores stil. Vi er begge helt vilde med dens gennemførte 60'er look, og sammen med vores blanding af klassisk og moderne interiør er vi virkelig i en indretningsmæssig balance, der passer vores forskelligheder lige godt. Og så er der plads, masser af plads! Alle rummene er praktiske og kvadratiske i bedste funkis stil.

På denne halvårsdag for vores nye hjem vil jeg vise jer lidt af det, der pynter i vores lejlighed og som jeg dagligt går og glædes lidt ved at kigge på.

Alpha-art bogstaverne i-d-a giver et grafisk touch i det ene stuevindue. Babushka-dukkerne fik Ida Evelyn i dåbsgave og de to største står i hendes vindueskarm. De to mindste står og pynter på hylder andre steder. Guldkatten har jeg købt med hjem fra Bangkok og den står og vinker til os ude i køkkenet. Selvom den står oppe på et højt skab får ALLE børn, der kommer her, øje på den og gerne før de voksne ser den.

På væggen ud til "vores" badeværelse hænger disse to keramikskilte fra Susan Liebe, der er en bryllupsgave. På vores gæstetoilet hænger resterne af mine Liberty-julehjerter og pynter i et tandkrus, der er et levn fra de tidligere ejere, og som vi ikke har kunne finde ud af at få skruet ud af væggen.

I køkkenet har vi også mariehøne-skuresvampe-holderen som jeg har købt med hjem fra Bratislava. Udover at være en fryd for øjet er den faktisk også ret praktisk, da man slipper for at have en våd svamp liggende på bordpladen. For nylig lavede jeg den lille bakke henne ved kogepladerne med plads til lidt krydderier, olier og eddiker, og jeg synes det er blevet ret dekorativt og igen også praktisk på samme tid. Mumikrusene har jeg vist før, men de tåler nu godt at blive vist frem igen, da jeg virkelig er glad for dem og ekstra glad for, at de hænger så jeg kan se på dem hele tiden.

Vores stue fyldes i sær ud af to ting; vores sofa og sansegyngen! Begge dele er højt værdsat herhjemme og da vi nu har kvadratmeterne til det gør det mig ikke noget, da jeg også synes begge dele er værd at vise frem. I sofaen har vi et par puder fra By Fribert og en uglepude fra KrudtuglensMor, som Ida Evelyn hurtigt har taget ejerskab over. Derudover har vi lidt billeder, planter, keramik og gerne friske blomster til at pynte i stuen.

På Ida Evelyns værelse har jeg virkelig fået lov til at bruge fra den helt store farvepalette og det kan jeg jo virkelig godt lide. Postkortene ved puslepladsen har jeg købt i Nortre Dame, håndklædet på puslehynden er fra House Doctor og det lange tusindben har jeg selvfølgelig selv hæklet af en masse garnrester. Kirsebærknagen har jeg købt i Karusella inde i Jorcks Passage og er faktisk årsagen til, at jeg fik pådraget mig forbud fra manden mod selv at forsøge mig med at bore med boremaskine i vægge. Men den hænger i hvert fald rigtig godt fast nu kan jeg afsløre.

En gang gjorde jeg det meget i decoupage. Det er der bl.a. kommet disse æsker ud af som nu står og dekorerer og opbevarer rundt omkring i lejligheden. Den grønne gemmer på fyrfadslys, den orange på hårpynt og den grå har en ruminddeler indeni og fungerer som mit smykkeskrin.

En anden god gang vil jeg gerne vise jer lidt mere af selve indretningen af lejligheden, måske når vi har fået gardiner op, måske når vi har boet her et halvt år til, måske de to ting falder sammen (jeg håber dog ikke der går så lang tid før vi får gardinerne op).

9 kommentarer

 1. Super hyggeligt med en lille tur rundt i dit hjem. Er i sær pjattet med billederne fra Ida Evelyns værelse, men har ligesom du en svaghed for farver.

  Tillykke med 1/2 års dagen

  SvarSlet
 2. Hvor skønt med en tur rundt hjemme hos dig - rigtig mange fine ideer! Kan slet ikke lige fremhæve en eller to, for det er bare så dejligt altsammen - håber jeg selv kan få skabt noget der føles så meget som "hjem" når vi flytter til sommer! :)

  SvarSlet
 3. Takk for en inspirerende titt inn i hjemmet deres! :)

  SvarSlet
 4. Tak for kigget. I har mange fine unikke ting:-)

  SvarSlet
 5. Sikke en hyggelig lille rundtur, dejlige ting I omgiver jer med :)

  SvarSlet
 6. Tak for kigget!
  I har det rigtigt fint og hyggeligt!

  Jeg blir helt misundelig! Vores datter er KUN til lilla, lyserød (rysserød som hun siger... *fnis*) og andre tøsefarver. Så der er ikke så meget farveorgie hos os.

  Vores søn er endnu for lille til at tage stilling til yndlingsfarver og den yngste er ikke blevet født endnu, så det er nok hos dem jeg må satse på en gang seriøs "farve-hjernevask", hvis vi ska ha lidt mere spænding ind, end de go'e gamle traditionsopdelte farver!! ;0)

  Har tilmeldt mig som fast læser og glæder mig til at høre og se mere til jer! Du er i øvrigt velkommen "hos mig" osse.

  KH
  Camilla

  SvarSlet
 7. Hej Mie.
  Ih hvor bor I i skønne omgivelser :o) Det betyder rigtig meget at man hver dag er omgivet af noget som man holder af og som også har betydning, synes jeg :o)
  Jeg er da fuldstændig pjattet med dit 1000 ben, holda da op. Det må have taget dig laaang tid at lave alle de små kugler til ben ???
  Forsat god weekend
  Anette

  SvarSlet
 8. Rebekka; Ja det er skønt at kunne gå lidt amok i klare farver på børneværelset, der gør de sig nok også bedst. Jeg sørger dog for, at holde de store ting i hvidt (seng, vægge, reol osv.) så kan man bedre mikse og matche og lave om, hvis man skulle blive træt af en bestemt farve.

  Didde; Tak og velbekomme. Jeg har altid godt kunne lide det med at flytte og lidt "starte forfra" et nyt sted. Held og lykke med jeres flytning.

  Smilehull, Julie og Julia; Tak skal I have og velbekomme, det er jo også lidt sjovt at vise frem for "nye" øjne.

  Camilla; Velkommen til bloggen :-)Ja jeg udnytter og nyder også tiden nu, hvor jeg kan bestemme både værelsesindretningen og tøjvalget for den sags skyld for Ida Evelyn. Mon ikke også den lyserøde/lilla-prinsessefase rammer her om nogle år :-) Jeg har også meldt mig til inde hos dig og glæder mig til at følge lidt med også når der kommer en 3. lille en. Held og lykke med det :-)

  Anette; Ja, den har skam taget lang tid at lave. Faktisk er den lavet over flere omgange, først var den kun en tredjedel så lang, med nogle andre øjne og ingen ben eller følehorn. Men den kom aldrig rigtig til at virke rigtig. Så da jeg blev gravid pillede jeg den lidt op og hæklede den til den længde den har i dag, satte nye øjne på og følehorn og lavede de utrolig mange ben. Så ja, den har taget ret lang tid ;-)

  SvarSlet
 9. Hej Mie!
  Jeg kom lige forbi din blog igår. Sikke en mase dejlige ting du laver! Jeg er helt vild med det tusindeben du har lavet. Jeg har aldrig før prøvet at hækle, og derfor kan jeg ikke gennemskue hvordan du har lavet det. Er det noget du vil dele et mønster på eller forklare hvordan du har lavet?

  Hilsen
  bade-and

  SvarSlet