Jord under neglene...

...er som hovedregel ikke noget jeg bryder mig om. I dag blev derfor undtagelsen, der bekræfter reglen. Vi har nemlig fået altan for første gang nogensinde og faktisk hele 2 stk - en mod syd og en mod vest. Og selvom jeg ikke er det store have/plante menneske, så kan jeg godt lide at have noget pænt at se på. Jeg lod mig derfor inspirere af et indslag i Go' morgen Danmark om oppyntning af altaner og har været ude at investere i altankasse, jord og planter til den sydvendte altan (mere kunne jeg ikke slæbe med hjem på klapvognen, det kunne dårligt gå med alt det jeg havde købt - valgte jo også lige at handle ind i Netto på hjemvejen!).


Jeg er som sagt ikke så meget for det der "jord under neglene" og da jeg ikke ejer en skovl brugte jeg en grydeske til at øse jord op i altankassen og til at presse det fast rundt om planterne. Det fungerede fint, men jeg undgik ikke helt at få lidt jord op under neglene - i hvert fald på den ene hånd.Min lille hjælper var selvfølgelig også på pletten og hun er modsat sin mor, slet ikke bange for at få jord under neglene - eller mellem tænderne (tanden!) for den sags skyld!


Og sådan ser der nu ud efter dagens "have"-arbejde, ret hyggeligt synes jeg. Nu skal vi bare have fat i en rigtig god stol til at sidde og sole i. I ved sådan en, hvor man kan slå ryggen tilbage og benene op - det kan der vist lige blive plads til.

Det ser også hyggeligt ud indefra.

I dagens altankasse har jeg plantet 2 lyserøde pelargonier (Dronning Ingrid måske?), som jeg altid har drømt om at have på min altan (har bare aldrig haft en altan før nu), en ørepineplante (den hedder rigtigt en duft-et-eller-andet-med-g, men hvis du krøller et blad sammen og kommer i øret, så varmer det dejligt og er derfor godt mod ørepine - har selv prøvet det som barn), en hortensia og en lille efeu som jeg håber vokser sig stor og måske kravler lidt ud over altankassen. Desuden vil jeg gerne have en cherrytomat-plante op af muren, nu hvor det er en sydvendt altan.
På den anden altan står der lige nu vasketøj, men den skal også snart pimpes lidt op med et par altankasser og et cafébord med to stole. Jeg tænker lidt på, at der skal plantes nogle krydderurter på denne side, men gode idéer og råd til, hvad der gør sig godt i en altankasse vendt mod vest, modtages meget gerne. Vi er nemlig ligesom Mette heller ikke helt voksne i forhold til det med plante-shopping (vi har ikke en gang investeret i bilen endnu), hvilket måske også afsløres lidt i min ovenstående beskrivelse af de planter jeg har købt i dag.

Jeg vil slutte dagens indlæg med et lille tip. Det er nemlig ganske gratis at rejse med toget mellem København-Nykøbing F. frem til den 2. maj, hvis man bestiller en sms-billet fra DSB - se mere her. Det falder så heldigt sammen med, at jeg og Ida skal til Falster for at besøge mine forældre og se min nye niece Dagmar, der også er på besøg dernede fra Bornholm sammen med sin mor og søskende. Manden må desværre blive hjemme og passe hverdagen. Skønt! Synes også DSB efterhånden skyldte mig en gratis togtur eller to for alle de dyre togbilletter jeg efterhånden har betalt til dem, så tak for tuen DSB - vi er at finde sy'på resten af ugen.

6 kommentarer

 1. Hej Mia!
  Det er da blevet super fint, elsker også de der Dronning Ingrid blomster :o)
  Jeg hader også alt muligt mærkeligt under neglene, så jeg er stor tilhænger af engangshandsker - smart til reparation af cykler, planten af blomster og maling af diverse...
  Ih, nu vil jeg også snart have shoppet blomster til altanen!
  Kh Mette

  SvarSlet
 2. Duft-geranie eller mere populært duft-pelargonie hedder din plante.
  Hvor ér du heldig, at du allerede kan plante altankasser ud. Det er skønt, at se ting gro - du skal blot huske at vande :-) Her i Nuuk ligger den sidste hårdnakkede sne i alle hulninger, allligevel er mine kæmpestenbræk, lupiner, rosenrod og hasselbuske m.m. i spiring. Solen har magt.
  Du er velkommen til at besøge min blog og deltage i min give away.

  SvarSlet
 3. Hej Mie..
  Det ser godt nok hyggeligt ud..:) Vi er i gang med at ordne i haven og få lidt farver og planter ind. (dem der har boet der før har en "lidt" anden stil end vi ønsker) Så gemalen er i gang med at bygge højbede og vi planter i diverse krukker og baljer.. Lidt uoverskueligt - og ikke til at undgå de sorte negle..;)
  Kh Anne
  PS Lækkert tæppe på stolen!!

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare blevet vildt hyggeligt! Den der geranium - hvad dufter den af? Jeg har nemlig en velvoksen citron-geranium stående i vindueskarmen. Mon den også kan bruges til ørepine?

  SvarSlet
 5. Hej Mie,
  Som ny kommentator (eller hvad man nu skal sige ;-)) på din blog vil jeg først starte med at skrive, at det er en af mine yndlingsblogs og at jeg simpelthen synes du skriver så inspirerende og smittende, jeg er altid lidt mere energifyldt og glad, når jeg har læst din blog.
  Jeg har simpelthen så meget lyst til at få altan (ikke noget nyt) og plante blomster (noget nyt) efter at have læst indlægget - så jeg tror at lysten må afhjælpes ved at omplante nogle planter...eller måske bare købe nogle nye planter! til vindueskarmene indenfor.
  Tak for en fin blog!
  Sofie

  SvarSlet
 6. Mette; så smart tip med handsker - har endda stået og kigget på nogle havehandsker med fine blomster nede i Tiger, men havde ikke noget at bruge dem til, men det har jeg jo nu:-)

  Fru Olsen; Tak for navne opklaringen, dvs. jeg har to slags pelargonier på min altan, tænk en gang. Må da også lige se ind forbi den blog.

  Anne; Tak skal du have. Puha, en hel have er slet ikke noget jeg ville kunne overskue, så er glad for mine små let overskuelige altaner i stedet. Så må jeg nøjes med at nyde andre folks flotte haver :-)

  Husmoder; Mange tak, glæder mig også til mange gode sol- og cafélatte timer derude i forårssolen. Har ikke lige snuset så tæt på den endnu, troede egentlig de alle duftede ens og er ikke hjemme de næste par dage. Men tror da bestemt de alle virker i ørerne. Du kan jo prøve at nulre et blad sammen og komme i øret og mærke om det varmer (og jeg er jo nysgerrig så vil også gerne høre om det varmer i dit øre).

  Sofie; Tak for komplimenterne og velkommen til. Dine ord glæder og varmer rigtig meget:-) Det er skønt at vide, at man inspirere andre. Tusind tak for du fortæller mig det.

  SvarSlet