Fejlslagen flittighed

Øv! Har siden i går arbejdet på at lave en patchworkbold til Ida Evelyn. Det er første gang jeg arbejder i patchwork med sekskanter og har taget billeder undervejs til en DIY. Men det bliver altså IKKE en DIY om, hvordan man laver en patchworkbold af sekskanter, for det kan man åbenbart ikke! Det skal være femkanter - DOHH!

Tro hvad du vil Mie, det bliver aldrig til en bold.

Nu er jeg jo ikke sådan en som går ind for spildt arbejde så er begyndt at spekulere i, hvad jeg kan bruge mine sekskanter til i stedet. Tror det ender med et betræk til den Ikea-pude jeg har stående i sovesofaen i mit hobbyrum.


Men det må vente lidt endnu, for er stadig lidt for bitter over det mislykkede bold-projekt. I stedet vil jeg kanalisere min energi til at få færdigt gjort den grønne abe til Julie/Muselberg, der vant min give away i tirsdags. Og så skal al fotograferingsarbejdet da heller ikke gå til spilde, så der kommer også en DIY til patchwork med sekskanter snart.

18 kommentarer

 1. :-) Jeg håber det er okay at sidde her og fnise lidt :-)

  SvarSlet
 2. jow, der må godt fnises (sympatisk) :-)

  Og så må jeg jo nok bare kategorisere oplevelsen i boksen "learning by doing" lige ved siden af "bitter erfaring".

  Men jeg skal vende stærkt tilbage med en patchworkbold i femkanter! :-)

  SvarSlet
 3. Ha ha....
  Jeg synes jeg har læst før om en der havde problemer med sådan en bold ;o)
  Jeg tror jeg holder mig langt fra at prøve sådan en model ;o))
  Julie

  SvarSlet
 4. Eej, hvor irriterende! Jeg kunne snildt have lavet sammen fejl (hvis det kan være en trøst ;)

  SvarSlet
 5. Ej hvor ærgeligt!!
  Den kunne jeg bestemt også ha' lavet, den fejl..;) Mn sekskanterne (og stofferne du har brugt) er rigtig fine! Håber du finder noget andet godt at bruge dem til - en pude lyder godt..
  Kh Anne

  SvarSlet
 6. Øv bøv! Det gode er, at du kan se, hvordan stofferne harmonerer med hinanden (for det kan man jo ikke når de ikke er syet sammen, eller...) Ja, ja! Er sikker på, at vi alle lave sådan nogle fejl; og det er jo skønt, at du vil dele det med os andre.

  SvarSlet
 7. Hihihi, jeg har set i blogland at du ikke er den eneste der har lavet den :)

  SvarSlet
 8. Eiiii, hvor ærgerligt Mie - og hvor er farvekombien ellers bare flot! God idé med pudebetræk i sekskanter - sådan et skal jeg også have til vores sofa i stuen...

  Og fedt med en DIY fra en patchwork prof! Den glæder jeg mig til :))

  KH Helle

  SvarSlet
 9. Hej. Sad godt nok også og fnes (hedder det det i datid?)lidt. Det kunne jeg også sagtens have fundet på. Men det er skønne farver du har sat sammen, kan se at jeg har mange af de samme stoffer liggende i skabet. Har du evt. lidt af den lyserøde småfolk, som du vil bytte med, jeg har ditto i lilla udgave?
  KH Mia

  SvarSlet
 10. Kender det så udemærket selv!! Var lige lidt for hurtig, og tænkte jamen det er da sekskanter som det altid er, men nej det fandt jeg også ud af efter at have syet dem sammen som en blomst.. Held og lykke med hvad du finder ud af - min løsning var, at lave bolden en smule mindre så jeg kunne bruge stoffet igen.

  SvarSlet
 11. Det er nu blevet en ret pæn ikke-bold, synes jeg;)

  God weekend!

  Kh
  Lis

  SvarSlet
 12. øijjj... hvor TRÆLS!!!
  Hvis jeg havde vovet mig udi i patchwork, så ville jeg have lavet nøjagtig samme fejl. Måske ville jeg have forsøgt at lave bolden af både 5 og 6-kantede stykker.....

  SvarSlet
 13. Tak for jeres medfølende kommentarer :-) Bitterheden over det spildte arbejde er nu ved at have lagt sig. Har faktisk googlet lidt på det og fundet ud af, at en sådan rigtig fodbold er lavet af 20 sekskanter og 12 femkanter. Men ved ikke lige om jeg har mod på det, tror bare jeg prøver mig med en bold i femkanter.

  Det eneste der stadig irriterer mig lidt ved, at skulle lave de allerede syede sekskanter om til et pudebetræk, er, at jeg jo nok havde sammensat lapperne lidt anderledes, hvis jeg havde vidst det skulle være pudebetræk fra starten af. Så måske jeg piller lidt op i dem jeg har syet sammen, så det kommer til at passe bedre sammen med de nye lapper, der skal tilføjes.

  SvarSlet
 14. Øv altså, hvor irriterende. Jeg har lavet en link til din blog på min blog omkring dine lækre aber, håber det er i orden.

  /Mette

  SvarSlet
 15. Hvis det er en trøst så HAR jeg lavet samme fejl... Den fejl blev til Frederikkes patchwork sengetæppe... ;)

  SvarSlet
 16. Øv altså hvor ærgerligt... Hvor er jeg super glad for, du delt denne "dummefejl" med os andre, for jeg var lige ved at gå i gang med den sekskantede bold. Jeg vil nu lige undersøge geometrien lidt grundigere før jeg begynder!

  SvarSlet
 17. Godt jeg fik stoppet dig i tide så Iben :-) Nej, man skal bruge 5-kanter for at få en bold. Jeg har lige lavet en masse og der følger snart en turtorial på en sådan bold her på bloggen.

  SvarSlet
 18. jeg begik nøjagtig samme fejl men har set at det godt kan lade sig gøre med 6-kanter det bliver bare en stor bold!!

  har set det hos

  http://almasmormor.blogspot.com/2010/06/stor-patchwork-bold.html

  SvarSlet