Hafnia Metropolis

Fik lige lyst til at fremvise dette korsstingsbroderi som jeg for omkring 5 år siden brugte godt et år på at lave færdigt. Jeg fik det fra min moster, der selv var gået i gang med det for over 20 år siden, da hun ventede min fætter. Det er lavet ud fra et stik af det gamle København. Det originale maleri som stikket er lavet udfra eksisterer ikke længere så vidt vides - kun stikket og så selvfølgelig broderimønstret.Min moster var ikke kommet så langt med det (havde lavet en stribe ned i midten) og spurgte om det var noget for mig at lave det færdigt. Og det var det. Og det var lige til at gå til, for alt det kedelige arbejde med at ri 10x10 firkanter i stoffet var gjort. Så godt et år efter kunne jeg give det tilbage igen i sølvbryllupsgave til min moster og onkel.


Når nu jeg ser på det igen for jeg helt lyst til at kaste mig over nye broderier. Det er så langtrukkent og detaljeret et arbejde, at man får samlet sig en del minder og associationer med det færdige resultat, og det synes jeg er rigtig hyggeligt.

8 kommentarer

 1. Hvor er det flot lavet, din Moster blev sikkert helt vildt glad og rørt.
  Sikke du kan altså!

  SvarSlet
 2. Ej det er fint, hvis du beslutter dig for at lave det igen, vil jeg gerne købe det. Min mor er vild med det gamle København.

  SvarSlet
 3. Hold helt fast, det er noget af en præstation. Hvis det havde mig....var det ALDRIG blevet færdigt. Respekt!
  Kh Line

  SvarSlet
 4. Jeg broderer også, men i en lidt anden stil end dit flotte værk. Hold nu fast, hvor en tålmodighed du må være i besiddelse af! :-)

  SvarSlet
 5. Tusind tak skal I have.

  Tror nu heller ikke det bliver noget i samme stil jeg kommer til at brodere igen. Det der var rigtig skønt ved dette broderi var, at det var et "projekt", der tog rigtig lang tid og som jeg kunne lægge væk og vende tilbage til. Jeg kan godt lide altid at have gang i et større projekt og så lave lidt småting indimellem.

  Rikke R; Bliver bestemt heller ikke noget jeg kommer til at lave på bestilling:-) Alene mønster + garnkit koster vist omkring 8-900 kr - og så skal man så i gang med at lave det!

  SvarSlet
 6. Fint broderi.Faldt over det, da jeg ledte efter billeder af det gl. Kbh. i forbindelse med opdagelsen af den oprindelige Østerport,som der kan læses om i aviserne i dag.
  Hilsen Ole

  SvarSlet
 7. Hej Mie.
  Jeg er i gang med det samme broderi - Hafnia Metropolis. Men det volder mig lidt problemer.. Jeg synes ikke det er nemt at se hvilke stikkesting der skal laves - tegnene er alt for ens - og jeg bryder mig ikke om at gætte :-) Der er særligt to farver der holder mig oppe klokken er nu 00.55 -og jeg skal endda på arbejde i morgen.. Så det var rigtig godt at se dine billeder! Tusind tak! De er mere detaljerede end billedet på pakken jeg købte broderiet i. Og jeg kan desværre se at det ER forkert det jeg har lavet. Øv. Men jeg ved jeg har fulgt "opskrifen" så jeg forstår det ikke.. Forresten må jeg sige jeg er MEGET imponeret over at du rier 10 x 10 cm's tråde ind - sikke et arbejde. Jeg har overvejet at gøre det, men der stopper min tålmodighed. Så må jeg tælle og trævle op hvis jeg tæller forkert :-) Hvis du læser min kommentar og har tid til at svare mig mår du meget gerne skrive til mig her (?) eller på facebook :-) Mit navn er Christina Kruse - på forhånd tak :-)

  SvarSlet
 8. Hej Mie Jeg har arvet det samme broderi, dvs. stof og garn. Desværre mangler højre og venstre side af mønstret. Så hvis du stadig har det liggende vil gerne købe det eller en kopi af det.
  Venlig hilsen Lis Billeskov

  SvarSlet