Mugshots

"Mor og datter taget for uagtsom kørsel med barnevogn i Frederiksberg Centret!" Det skulle man i hvert fald tro. Faktisk er det blot resultatet af det pas- og kørekortfoto vi fik taget hos en børnefotograf nede i Frederiksberg Centret i dag. Man skal sidde helt lige, med lukket mund og ingen smil. Men altså, det kunne da have klædt os at trække en lille smule på smilebåndene...

Under alle omstændigheder kan vi nu få lavet et pas til bøllen (aka fange nr. 176 - 761) og jeg (aka fange 176 - 671) kan få lavet et nyt kørekort. Ikke at det gamle kørekort som sådan fejler noget, det er bare et forældet efternavn, der er på det. Og det er min erfaring, at hvis man er steder, der er pertentlige nok til at ville se billedlegitimation, så vil de også have, at navnet på det stemmer overens med virkeligheden.

Da jeg så det billede, der nu skal pryde mit kørekort de næste mange år, tænkte jeg, om jeg virkelig vil kunne holde det "mugshot" ud. Men så kom jeg til at tænke på, hvordan mit nuværende kørekort ser ud - og det har jeg alligevel levet fint med de sidste 10 år.


Egentlig har jeg det lidt sådan med børnefotografer, at jeg synes det er lidt for corny det der med gråmeleret baggrund og lammeskind. Men når nu vi var der, skulle vi så ikke prøve også at tage nogle "almindlige" portrætter?, spurgte fotografen, det koster ikke noget at få taget billederne. Tjooeh, det kunne vi vel godt, vi skulle ikke andet og Ida var i hopla-humør, og et eller andet sted gad jeg det jo også godt selv. Det er nok fordi jeg aldrig selv er blevet udsat for sådan noget som barn, at jeg selv synes det er lidt sjovt at prøve med mit eget barn. Ligesom jeg også synes det er hyggeligt at lave hende en "Barnets bog", få taget familieportræt foran juletræet osv. Sådan noget fandtes ikke hjemme hos os. Ikke at jeg skal beklage mig, jeg har jo levet helt fint frem til nu uden. Min mand derimod har traumer over at blive stillet op til fotografering midt i City2 hvert år sammen med sine søskende, så han synes ikke det er lige så sjovt som jeg gør. Ida Evelyn syntes heldigvis det var vældig morsomt og det blev kun endnu federe af, at flere stod og beundrede hende mens seancen stod på.

Da der var tilbud og det kun kostede en 20 krone at få en lille kopi af forevigelsen med hjem, nuppede jeg da lige to af de bedste. De hænger nu på køleskabet og gør mig glad, hver gang jeg ser på dem og minder mig om en rigtig hyggelig time Ida og jeg havde sammen i Frederiksberg Centret - corny eller ej.


12 kommentarer

 1. Sikke fine billeder af "fangen" ;o)
  Og så i hendes helt nye kjole/tunika ;o)

  SvarSlet
 2. He he hvor sjovt:-)
  Men sikke gode billeder af lillepigen. Og hvilken fiin kjole:-)

  SvarSlet
 3. Nåårh hun er sød!
  Er egentlig også mest til egne fotos, meen synes nu alligevel det er fedt med en superglad baby og en helt ren baggrund, fri for div. bamser, legoklodser,snotpapir osv som ALTID sniger sig ind, uden man opdager det før bagefter..

  SvarSlet
 4. Grinte højt, da jeg læste om dine "Mugshots". God værkstedshumor ;-)

  Og jeg synes sagtens du kan være billederne bekendt.

  Iøvrigt skønne billeder af din "øgle"

  Mvh. June

  SvarSlet
 5. Det er altså et fedt skævt smil den indsatte baby-fange trods alt stikker fotografen. Sådan lidt hold-nu-op-med-alt-det-der-gøjl-og-tag-et-billede!
  Og dejlige køleskabsbilleder -Mor og datter har jo samme øjeform. Meget fint.

  SvarSlet
 6. Det lyder som en hyggelig tur I havde :)

  Synes altså at din datter er super-køn. Jeg tænkte at det jo ikke er det værste for en mor at få at vide :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
 7. Therese; Ja, hun havde fået ny fin kjole på nu vi skulle til fotografen, selvom jeg jo til at starte med kun troede det skulle være pasfoto.

  Julie; tak, tak, ja, de første par billeder er vist mere sjove end fine, men det går nok.

  Ulla; ja er det ikke mærkeligt som man nogengange synes man ser et perfekt billede gennem linsen og så bagefter ser man at lidt af "virkeligheden" alligevel har sneget sig med ind på billedet.

  June; tak skal du have, Jeg tænkte, at de der mugshots i hvert fald kunne underholde lidt, vi har selv grint meget af dem.

  Helle; Tak, tak :-)

  Husmoder; Ja, det er et lidt overlegent smil hun der har fundet frem - billedet blev også taget i første hug, så ikke så meget fis med at få taget sådan et pasfoto. Lagde faktisk også mærke til, at hun ikke alene har min øjenform når hun smiler, men hendes venstre øje "hænger" også lidt mere end det andet, nøjagtig som mit venstre øje. DNA er lidt sejt synes jeg (eller er det generne? Hvad ved jeg?).

  Mirjam; Tusind tak :-) Og ja, sådan noget kan man ikke få at vide for ofte. Jeg synes jo også selv hun er helt specielt køn, men jeg er jo ikke så subjektiv heller ;-)

  SvarSlet
 8. Ej, jeg synes virkelig, de er fine! Måske jeg skulle sende far-på-barsel og sønnike ned i centeret (jeg fik nemlig heller aldrig taget sådan nogle billeder som barn...)

  SvarSlet
 9. Det synes jeg du skulle gøre Louise. Fotografen står der til og med lørdag.

  SvarSlet
 10. De er da blevet rigtig søde de billeder. Og så endda i den fine kjole :) Dejligt med en lille steg på køleskabet. Vores lejlighed er snart helt plastret til ;)

  SvarSlet
 11. Frk. Hvidtfeldt25. maj 2011 kl. 10.01

  Hvor er det dejligt at høre, at jeg ikke er alene om at have det ambivalent med fotografer, barnets bog, og alt det andet. Jeg er, som barn af et par 68'ere bestemt heller ikke vant til den mere corny ende af guldklump-forherligelsen, og måske netop derfor er det lidt tiltrækkende - selvom det er corny! Har i hvert fald også lavet en bog til lillemanden, godt nok hjemmeklistret og med egne billeder, men alligevel... Og det der med fotograf, tjah, har i svage øjeblikke tænkt, at man måske kunne finde en, der tog nogle knap så opstillede billeder, eller... ;)
  Dine er i hvert fald rigtig fine og ikke spor corny! :)

  SvarSlet