Lidt der luner på en mors dårlige samvittighed

Jeg må indrømme jeg har lidt dårlig samvittighed over Ida Evelyns nylige forkølelse. I lørdags var vi så heldige at have fået fingrene i en bil (det har vi ikke normalt) og en sådan lejlighed skal jo udnyttes. Jeg havde derfor udset mig nogle forskellige hylder vi skulle ud og fylde bagagerummet med, til mit hobbyrum. "Hvis jeg skal med ud at handle nogen steder lørdag formiddag, så skal det altså være tidligt inden der kommer for mange mennesker", lød mandens respons. Altså blev mand, mor og barn sendt ud af døren 9.30 lørdag morgen for at være klar til butikkens åbningstid. Det var selvfølgelig koldt og sneagtigt i vejret (kan det overhovedet være andet?), men vi var jo i bil, der hurtigt bliver varm og desuden havde vi en dyne med til over babyen.

Da vi normalt ikke har en bil, har vi heller ikke rigtig fået investeret i noget babyvinterovertøj, fordi hun jo altid er pakket ind i Voksiposen når vi skal nogle steder. Ida havde derfor kun en enkelt trøje med hætte udover sit tøj (ikke en gang en hue under hætten havde hendes ravnemor givet hende på!). Det er helt sikkert fint, tænkte jeg, hun sidder i varm bil med dyne på, vi holder lige uden for butikken og så hurtigt hjem igen bagefter.

Men nej, vi kunne selvfølgelig ikke holde lige uden for butikken, og da vi kom helt hen til butikken var der 5 minutter til de åbnede (fedt vi for en gangs skyld kom ud af døren til planlagt tid). Vi fandt dog en smøge at stå i de sidste par minutter, men tror alligevel babyen kom til at fryse lidt for meget. Søndag aften fik hun så feber og snotnæse og moren fik mega dårlig samvittighed. Nu er feberen væk, men snotten løber frejdigt videre og moren har gjort sit for at en lignende situation ikke opstår igen. Jeg har syet en køredragt Ida brugte i barnevognen før det blev rigtig koldt og hun kom ned i Voksien, om til en flyverdragt som hun nu også kan bruge i en autostol eller bæresæle.

Fra lands til luften, eller fra køre- til flyverdragt

Det er endnu en Elsebeth Gynther model (selvfølgelig, da det indtil jul var den eneste sybog jeg ejede) som jeg har foret med pladevat, og den er super nem at sy. Det var også ret let lige at klippe op så der blev ben i dragten. I bogen foreslås det også, at man kan lave ærmerne lidt ekstra lange, og så kan den klippes op til en jakke, når den ikke længere skal være køredragt - smart.

Jeg måtte også lige hækle en varm vest til Ida Evelyn, så jeg er helt sikker på hun ikke fryser længere.

6 kommentarer

 1. Super skøn flyverdragt du har lavet, og genialt med at sy den om. Er hel vild med de grønne/pink farver:-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare en lækker flyverdragt/kørerpose.
  Kunne godt være jeg skulle lave sådan en kørepose til når det bliver lidt varmere :)

  SvarSlet
 3. Utroligt hvad ën dårlige samvittighed kan sætte gang i.......
  Flyverdragten er fantastisk og farverne er jeg helt vild med. Det ser ud til vinteren fortsætter lidt endnu, så med den lækre vest inden under flyverdragten skal hun nok holde varmen.

  SvarSlet
 4. Har vi ikke allesammen prøvet at komme afsted med en lidt for letpåklædt bebs? Det prøver man én gang, og så bliver ungen fremover pakket ind som skulle man på polarekspedition. Sådan skal det vist være. Man lærer af sine fejl, og jeg er sikker på, du har fået syndsforladelse med de lækre sager du har lavet til Lillen :-)

  SvarSlet
 5. Er sikker på at hun overlever - og det tror jeg også du gør, når du nu har forvandlet den dårlige samvittighed til sådan en lækker dragt! Wauw den er skøn ;o)

  SvarSlet
 6. Tak for de støttende og rosende kommentarer. Og ja, nu bliver hun i hvert fald pakket godt ind når vi skal uden for. Ida blev født pinsemorgen sidste år, og hvis I husker det, var det en meget varm dag og i det hele taget en meget varm sommer. Så det sidder meget dybt i mig, at jeg ikke skal give hende for meget tøj på, også fordi hun i sig selv er et meget barn. Måske man har det anderledes hvis man har et vinterbarn?

  Det er jo nok alle forældres last at skulle gå altid at spekulere over om barnet nu er for varmt eller koldt.

  SvarSlet