Kreative besættelser og lige sammensyninger på patchwork

Når jeg har lært noget nyt, og synes det er sjovt at lave, så kan jeg godt få lyst til at sige "ok, så laver jeg bare 100 af dem", det bliver lidt af en kreativ besættelse for mig. Sådan havde jeg det også efter færdiggørelsen af mit patchworktæppe. Jeg syntes så godt både om resultatet og selve arbejdsprocessen, at jeg straks har kastet mig ud i endnu et tæppe-projekt. Denne gang et baby-/barnevognstæppe.

Da jeg selv synes det gik rigtig godt med at få tæppet til at ligge fint hjørne mod hjørne, og da jeg er blevet spurgt om tips og tricks til dette, har jeg her lavet en lille guide i forbindelse med tilblivelsen af mit andet tæppe.

1. Start selvfølgelig med at klippe alle lapperne.

2. Sy derefter lapperne sammen i baner. Sy dem alle med lige meget sømrum.

3. Pres sømrummene fra hinanden.

4. Nål banerne sammen i hver sammensyning, så det ikke forskubber sig mens du syr.

5. Begynd først at sy banerne sammen ved første sammensyning. På denne måde er du mere sikker på at alle hjørnerne herefter rammer hinanden. Et tip jeg selv har opsnappet fra Julias kommentar på hendes eget indlæg om patchwork på hendes blog The Vintage Hausfrau.

6. E voilá. Du kan nu læne dig tilbage og nyde synet af dine perfekt sammensyede stoflapper.

Rigtig god fornøjelse!

15 kommentarer

 1. Super med guide Mie, og kan se, jeg gør præcis som du bortset fra det med førs at begynde syningen ved første sammensyning, men det vil jeg prøve næste gang, for lige at se, hvordan det virker...

  Nu har du jo sat en standard med den guide, så mon du også kommer med guide til montering af tæppet, rining, quiltning og evt. kantsyning? ;)

  SvarSlet
 2. Super med en guide..
  Det må prøves en dag :o)

  SvarSlet
 3. Tusind tak for en superpædagogisk og let forståelig vejledning. Og skønt at alt er illustreret. Lige hvad jeg har brug for, når jeg snarest kaster mig ud i mit tæppe-projekt :)

  SvarSlet
 4. Tak for tippet med at starte ved første sammensyning!
  Jeg har en enkelt tilføjelse til din guide: Når man syr banerne sammen, er det en god ide at skifte den retning man syr i. Dvs, den første bane syr du på fra den ene ende, og den næste bane syr du på fra den anden ende. På denne måde undgår man at tæppet 'vrider' sig i en retning.
  kh Tine

  SvarSlet
 5. Tak for guiden. Jeg har ikke selv lavet p-tæpper endnu, men nu tør jeg da godt gi' mig ikast med det! :D
  Dejlig blog du har - du har fået endnu en fast læser! :)

  SvarSlet
 6. Helle; Ja, nu er jeg jo kommet til at sy tæppet helt færdigt uden af tage billeder af resten af processen. Så en opfølgende guide må blive ved et næste tæppe-projekt. Nu har jeg jo fået blod på tanden og tænker om vi også skal have et sofa-slumre tæppe i mere voksen-farver.

  Meilhede; Det kan klart anbefales at prøve det.

  Mirjam; Godt at det kan hjælpe med min guide. God fornøjelse med dit projekt.

  Tine; Har ikke selv oplevet problemer med vridning, men det er da et tip jeg vil bruge næste gang så jeg heller ikke får problemer med det.

  Helle; Tak for det og velkommen til :-) Jeg er glad for hvis min guide har givet dig blod på tanden, det er et virkelig hyggeligt arbejde synes jeg.

  SvarSlet
 7. Super guide. Må jeg kaste ud i på et tidspunkt :-)

  Mvh. June

  SvarSlet
 8. Hej June
  Velkommen på bloggen. Jeg er glad for hvis min guide kan hjælpe dig :-)

  SvarSlet
 9. Hej Mie
  Tak for en inspirerende blog:-)
  Skønt med guide til patchwork. Jeg er selv i gang med at sy et legetæppe i patchwork. Jeg har søgt en del rundt på nettet for at finde ud af, hvordan man gør og blogland viser sig som altid at have de bedste svar. Jeg mangler dog svar på et spørgsmål. Du skriver, at du rier pladevatten fast til bagsiden. Syer man så bare kanterne sammen ret mod ret, vender og syer det sidste stykke fra retsiden? Jeg havde forestillet mig, at man skulle hæfte forsiden til bagsiden og pladevatten flere steder end i kanterne, for at undgå, at forsiden 'skøjter' rundt i forhold til bagsiden. Hvad gjorde du?
  Mange hilsner
  Iben

  SvarSlet
 10. Det er da aldrig for sent med en kommentar, er det? Har lige i dag genoptaget kampen med patchwork efter et mildt sagt mislykket første projekt. Og med din guide gik det nemt og smertefrit, så TAK :)

  SvarSlet
 11. Så greit! Jeg skal nemmelig sy sengetepper for min mor. Hvis jeg har forstått riktig, klippe så sy med samme sømrom, så stryke også feste kantene med nåler? Jeg mener at man syr rader først også radene sammen til slutt?
  tuuuusen takk :D

  SvarSlet
 12. Hej, super fedt at få beskrevet det så man kan forstå det, tusind tak for din vejledning, dejligt at du giver dig tid til at hjælpe os andre ;0)
  Det eneste spørgsmål er hvordan får du den yderste kan til at se så flot ud, syr du tæppet sammen på vrangen??????

  Jeg er virkelig vild med dine kreative udfoldelser, med dine tæpper, hæklede dyr mv.

  igen tak for vejledningen

  knus

  Annamarias
  (der skal for første gang lægge guitaren og prøve at gøre mig gode venner med en symaskine. til vores første kommende november babys quilt tæppe.. )

  SvarSlet
 13. Fleur; Hej og tak skal du have. Ja, jeg har syet tæppet sammen på vrangen, altså ved at lægge de to sider ret mod ret og så bare lade et lille hul være tilbage til at vende igennem.

  Har set du også har spurgt et andet sted til mine hæklede aber. Det er ikke nogen jeg laver på bestilling, men jeg sætter af og til nogle til salg her på bloggen.

  SvarSlet
 14. Mon det er for sent med endnu en kommentar?
  Tusind tak for en rigtig god how to.. Den gjorde da, at jeg nu endelig har mod på at komme igang..
  Men nu lige til et rigtigt begynder spørgsmål, når du klipper firkanterne.. Hvordan gør du så? Tegner dem præcist op? Jeps.. Begynder her ;)

  SvarSlet
 15. TAK! Du har reddet min pude :)

  SvarSlet