Fugl eller fisk?

Ja, hvad har vi egentlig at gøre med her? Flere og flere, der ser dette vidunderlige gule dyr, siger "sikke en sjov fisk", hvorefter jeg retter dem og siger "det er ikke en fisk, det er en drage - en babydrage". "Aha" svares der så oftest tilbage. Jeg har tænkt, at det jo blot er voksne mennesker og de har ikke fantasi til at se dragen i dyret (jeg er trods alt dyrets skaber, så jeg må vel vide, hvad det er for en størrelse).

Men forleden havde jeg besøg af min niece på 4 år, der gik rundt inde på Idas værelse og snakkede med sig selv og Idas legetøj, og i denne sludren hørte jeg "her er Idas elefant, her er Idas bold og her er Idas fisk..." Hmm, voksne-uden-fantasi-teorien holder altså ikke. Diskuterede det med en ven, mens vi vendte og drejede dyret, og vi blev enige om, at det er et dyr, der befinder sig på et evolutionært trin et sted mellem fugl og fisk.

8 kommentarer

 1. En flyvefisk ;)

  Hilsen den fantasiløse, der også har tænkt fisk ved første øjekast...

  SvarSlet
 2. Jeg syntes det ligner en frø, der lige skal til at kaste tunge ud, og hapse en stor fed spyflye ;P

  SvarSlet
 3. He, he, Helle, kan godt huske du skrev det var en fisk, første gang jeg vidste billede af den. Kan også godt se, hvad det er der for den til at ligne en fisk, men har jo bare altid vidst det var en drage - nu når jeg selv har lavet den :-) (og den har jo vinger...)

  Julia; der er da ingen der skal kalde dig fantasiforladt - en frø, det har jeg alligevel aldrig hørt om den før :-)

  SvarSlet
 4. hæ hæ den var sød, jeg syntes nu det er en flyve fisk...

  SvarSlet
 5. Hvor er vi bare nogle gamle damer.. Som kun kan se det er en fisk... Æv for det, men det er sådan det er.. Den er skøn og charmerende, men for mig er det altså en fisk..

  Æv... Men gør det egentlig noget? Når nu det er uden tvivl at den er sød...

  LOne

  SvarSlet
 6. Violykke; ja, det er jo nok der vi er endt - en slags fisk - med vinger. Men den har faktisk også to ben og fødder med klør, hvis man ser godt efter :-)

  Lone; det er jo så ikke kun "gamle" damer, der synes det er en fisk, det er også meget unge damer som min niece på 4, der mener det er en fisk. Så jeg må vel bukke mig, for er det ikke noget med, at sandheden skal man høre fra børn (og fulde folk)?

  SvarSlet
 7. Ha ha jeg syns den er helt perfekt som den er - tænk at kunne være så privilligeret at kunne sige at man er hverken eller, noget lige midt imellem...og du har jo ramt helt plet med det flotte dyr - sådan et lille flot og sødt dyr har jo afstedkommet en hel debat her på bloggen:-) Den er SØD, det er hvad den er!
  Kh. Malene :-)

  SvarSlet